Головна Новини HI-tech космос "Примарна рука": NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Примарна рука": NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО)

Обсерваторія NASA зробила фото "космічної руки"

25 червня 2021, 15:34
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору опублікувало фотографію загадкового космічного об'єкта. Про це повідомляє видання Space.com.

"Примарна рука": NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО)

NASA опублікувало знімок загадкової "руки" в космосі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, космічна обсерваторія NASA "Чандра" зафіксувала на фото загадкову "примарну руку", яка простягається до газової хмари.

”Примарна рука”: NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО) - фото 2

Як пояснили вчені, дана "рука" з'явилася в космосі завдяки смерті масивної зірки, яка вибухнула наднової. В результаті вибуху в космосі залишився і обертається її "труп", відомий, як пульсар, а навколо нього утворився міхур з енергетичних частинок. Він разом з уламками, які залишилися після вибуху зірки, створив структуру, що нагадує руку.

Відомо, що наднова зірка, яка створила цей об'єкт, називалася MSH 15-52 і перебувала на відстані 17 000 світлових років від нашої планети. За припущенням фахівців, світло від її вибуху досяг Землі близько 1700 років тому.

”Примарна рука”: NASA сфотографувало унікальний об'єкт в космосі (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA за допомогою своєї міжпланетної станції Mars Reconnaissance Orbiter зробило фото китайського ровера, який рухався в південній частині Марса. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери. За їх словами дана знахідка може означати, то що в недавньому минулому поверхню цієї планети могла розтягуватися і стискатися. Фахівці виявили об'єкти вивчаючи знімки, які зробив американський космічний апарат "Магеллан". Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини