Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери: що це може означати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери: що це може означати

На Венері виявлено об'єкти, які нагадують брили льоду

24 червня 2021, 12:07 comments1561
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили незвичайну деформацію кори Венери. Про це повідомляє видання Proceedings of the National Academy of Sciences.

Вчені виявили незвичайні об'єкти на поверхні Венери: що це може означати

Вчені зробили наукове відкриття, яке стосуються Венери. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, фахівці вивчили знімки Венери, зроблені за допомогою американської міжпланетної станції "Магеллан" в період з 1989 по 1994 рік. На знімках вони помітили незвичайні структури, які нагадали їм великі брили льоду, що періодично виникають на поверхні озер або морів Землі в результаті стиснення їх льодового покриву.

Дане відкриття викликало здивування у дослідників, адже воно може вказувати на те, що імовірно нерухома кора цієї планети в недавньому минулому могла розтягуватися і стискатися. Вчені сподіваються, що в майбутньому, коли до Венери будуть вставлені нові зонди, вони зможуть отримати більше інформації про це явище.

Для довідки: зонд NASA "Магеллан" в 1990 році вийшов на орбіту Венери з періодом обертання 195 хвилин. У кожен момент зближення з цією планетою апарат за допомогою радіолокатора картографував смугу шириною від 17 до 28 метрів. До 1992 року "Мегеллан" здійснив фільмування 98% поверхні Венери.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA планує розробити порошок для прання в космосі. Вчені сподіваються, що даний винахід допоможе їм заощадити на доставляннях вантажів в космос. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity зробив черговий тестовий політ. Вчені розповіли про свої подальші плани на червоній планеті. Детальніше про це читайте у нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини