Головна Новини HI-tech космос Космонавти на МКС зможуть прати свій одяг
commentss НОВИНИ Всі новини

Космонавти на МКС зможуть прати свій одяг

NASA розробляє порошок для прання в космосі

23 червня 2021, 19:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) планує створити спеціальний порошок для прання, яким би змогли користуватися космонавти.

Космонавти на МКС зможуть прати свій одяг

NASA планує створити пральний порошок для космонавтів. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, у відомстві вирішили знайти спосіб, як прати одяг астронавтів у космосі. В рамках експерименту зразки спеціального засобу для прання і засобу для виведення плям відправлять на Міжнародну космічну станцію, щоб протестувати його в умовах невагомості та обмеженої кількості води.

Основні труднощі полягають у тому, щоб зробити воду, яка використовується для прання, придатною для очищення, а потім — для пиття і готування. У разі вирішення цього завдання, в майбутньому можна буде заощадити на доставці вантажів у космос. Вчені сподіваються, що така економія їм допоможе в довгострокових місіях.

Наразі в астронавтів немає можливості для прання своїх речей. Їхній одяг швидко стає непридатним і викидатися за борт, де згорає в атмосфері Землі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що робот-вертоліт NASA Ingenuity зробив восьмий політ на червоній планеті. У відомстві розповіли подробиці про новий переліт, а також про те, чим безпілотник буде займатися в найближчі кілька місяців. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, коли американська компанія SpaceX збирається покрити всю планету своїм супутниковим інтернетом. Стало відомо, коли українці зможуть скористатися новою послугою, а також ціни на неї. Всі подробиці — в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини