Головна Новини HI-tech космос Під час стикування російського космічного корабля з МКС стався збій: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час стикування російського космічного корабля з МКС стався збій: що відомо

Один за іншим відмовили два комплекти обладнання автоматичної системи зближення

5 жовтня 2021, 17:11
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До МКС пристикувався російський космічний корабель. Про це повідомляє видання Кореспондент.

Під час стикування російського космічного корабля з МКС стався збій: що відомо

МКС. Фото: Wikipedia

Як стало відомо, під час стикування апарата, на борту якого перебував кіноекіпаж для знімання фільму, стався збій в роботі обладнання. Повідомляється, що процедура була проведена в ручному режимі через неполадки в автоматиці.

Один за іншим відмовили два комплекти обладнання автоматичної системи зближення Курс. Через це командир космічного корабля прийняв рішення про ручне стикування.

Тепер екіпажу належить перевірити герметичність стикування, забезпечити рівне тиск між кораблем і станцією. Тільки після цього можна буде зійти на борт Міжнародної космічної станції.

Планується, що перехідні люки будуть відкриті вже найближчим часом.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що  вчені зафіксували небезпечний танець двох далеких галактик. Взаємопов'язані об'єкти знаходяться на відстані більше ніж сто мільйонів світлових років від нашої планети. На опублікованому відео можна помітити, як одна з галактик простягає свій рукав в бік іншої.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що космічний апарат надіслав перше фото найближчій до нашій зірці планети. На знімку був зображений фрагмент північної півкулі небесного тіла. Під час знімання зонд перебував на відстані понад дві тисяч кілометрів від планети. Після цього він повинен наблизиться до неї на відстань 199 кілометрів. Фахівці відзначили, що найближчим часом апарат надішле нові дані. На цей момент він здійснив перший з шести запланованих прольотів у планети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини