Головна Новини HI-tech космос Вчені зафіксували небезпечний танець двох галактик (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували небезпечний танець двох галактик (ФОТО)

Arp 91 знаходиться на відстані понад сто мільйонів світлових років від нас

4 жовтня 2021, 15:42
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вчені зафіксували небезпечний танець двох галактик (ФОТО)

Arp 91. Фото: ESA / Hubble & NASA, J. Dalcanton Acknowledgement: J. Schmidt

Космічний телескоп зафіксував дивовижні галактики. Про це повідомляється на офіційному сайті обсерваторії NASA / ESA Hubble.

На знімку можна побачити дві галактики, які взаємодіють між собою. Як відзначають вчені, ці системи настільки сильно взаємопов'язані, що навіть отримали загальну назву - Arp 91.

Галактики розташовані на відстані більше ніж сто мільйонів світлових років від нашої планети. Крім загальної назви, кожен з об'єктів має власне ім'я.

Нижня галактика, яка на цьому зображенні виглядає як яскрава пляма, відома як NGC 5953; а яйцеподібна галактика вгорі праворуч — NGC 5954.

Насправді обидві ці галактики є спіральними, але їх форми виглядають різними, через те, що вони по-різному орієнтовані відносно нас. Arp 91 є особливо яскравим прикладом галактичної взаємодії. NGC 5954 явно тягнеться до NGC 5953. Перша галактика витягує один зі своїх рукавів вниз у напрямку другої.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Hubble показав народження зірки в нашій галактиці. На знімку відображена оповита газом і пилом зірка. У цей момент вона викидає в космічний простір надгарячі матеріали. Завдяки обладнанню космічної обсерваторії, яке може вести спостереження в інфрачервоному світлі, вчені змогли отримати чітке і барвисте зображення об'єкта. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили екзопланету, яка обертається навколо трьох зірок одночасно. Дослідники отримали докази існування даного небесного тіла завдяки моделюванню. Вони хотіли зрозуміти причину зсуву кілець в системі GW Orionis. Планета знаходиться на відстані понад тисячу світлових років від нас. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини