Головна Новини HI-tech космос Пасажир літака зняв на відео запуск космічної ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

Пасажир літака зняв на відео запуск космічної ракети

Пасажири літака стали випадковими свідками запуску ракети Atlas V

16 червня 2021, 15:03 comments1350
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Пасажир літака зняв на відео запуск космічної ракети. Про це повідомляє видання Space.com.

Пасажир літака зняв на відео запуск космічної ракети

Запуск ракети побачили пасажири літака. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, пасажири літака Boeing 737-900 американської авіакомпанії Delta, який летів із Нью-Йорка до мексиканського міста Канкун, стали свідками запуску рекету-носія Atlas V.

Як пише видання, те, що запуск ракети можна було спостерігати в ілюмінатор літака, було чистою випадковістю. Відомо, що політ Delta V був запланований на день раніше, проте не відбувся вчасно через технічні неполадки.

Про те, що пасажирам випала можливість спостерігати за такою подією, повідомив капітан літака. Один із них зняв момент запуску на камеру свого смартфона.

"Це була одна з найбільш вражаючих подій у моєму житті", — розповідає автор відео.

Повідомляється, що пасажири літака стали випадковими свідками запуску космічної ракети Atlas V на узбережжі Флориди. Вона вивела на орбіту Землі супутник SBIRS Geo-5 для американських військових. Цей апарат призначений для попередження про ракетний напад.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай здійснить перший за п'ять років пілотований космічний політ. Стали відомі дата запуску ракети та мета. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA розповіло про відкриття двох нових екзопланет. Вони були виявлені "мисливцями" за планетами в рамках програми під назвою Planet Hunters TESS, яка фінансується відомством. Планети мають відносно великі розміри та обертаються навколо зірки, схожої на наше Сонце. Детальніше про це — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини