Головна Новини HI-tech космос Оптична ілюзія у космосі "зіштовхнула" дві гігантські галактики (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Оптична ілюзія у космосі "зіштовхнула" дві гігантські галактики (ФОТО)

Галактика NGC 105 знаходиться на відстані приблизно 215 мільйонів світлових років від Землі

10 січня 2022, 18:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) показали захопливий космічний дует галактик. Знімки були опубліковані на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Twitter.

Оптична ілюзія у космосі "зіштовхнула" дві гігантські галактики (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованій фотографії показано спіральну галактику під назвою NGC 105. Вона знаходиться у сузір'ї Риб на відстані приблизно 215 мільйонів світлових років від нашої планети.

Хоча здається, що NGC 105 пірнає рубом у сусідню галактику, насправді це не так. Таке відчуття виникає через ракурс, з якого було зроблено знімок. Витягнута сусідня галактика знаходиться набагато далі, ніж здається.

Наголошується, що всередині об'єктів на фотографії знаходяться два захопливі астрономічні явища — змінні зірки цефеїди та катаклізмічні вибухи наднових. Перше є особливий клас пульсуючих зірок, а другий — вибух, викликаний катастрофічною загибеллю масивної зірки.

Оптична ілюзія у космосі ”зіштовхнула” дві гігантські галактики (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA/Hubble & NASA, D. Jones, A. Riess та ін.; Acknowledgment: R. Colombari

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Ілон Маск вперше показав свою "Мехазілу". Цей механізм, висотою близько 140 метрів, "ловитиме" космічні ракети під час їх приземлення. Раніше підприємець публікував лише комп'ютерні візуалізації майбутніх веж, тепер же на новому відео можна побачити їх у реальності.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені NASA зробили фотографію "сніжинок" у космосі. Фахівці так назвали скупчення молодих зірок у сузір'ї Єдинорога.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини