Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск вперше показав свою "Мехазілу": "ловитиме" космічні кораблі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск вперше показав свою "Мехазілу": "ловитиме" космічні кораблі (ВІДЕО)

Башта "Мехазілла", висотою близько 140 метрів, "вистачатиме" космічні ракети під час їх приземлення

10 січня 2022, 16:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Ілон Маск вперше показав свою "Мехазілу": "ловитиме" космічні кораблі (ВІДЕО)

Ілон Маск. Фото: REUTERS/Joe Skipper

Відомий мільярдер та засновник таких компаній, як SpaceX та Tesla Ілон Маск показав на відео вежу, яка "ловитиме" космічні ракети. Відео було опубліковано на офіційній сторінці підприємця у соціальній мережі Twitter.

На опублікованих кадрах можна побачити величезну вежу з механізованою рукою, яку називають "Мехазілла". Вона створена для того, щоб "хапати" космічні ракети SpaceX Super Heavy під час приземлення та встановлювати їх точно на місце підготовки до наступних запусків.

Раніше Ілон Маск публікував лише комп'ютерні візуалізації майбутніх веж "Мехазілла". Нове відео дозволяє поглянути на механізм наживо і підтверджує, що будівництво вже близько до завершення.

Довідка: висота вежі становить приблизно 140 метрів. Перший орбітальний запуск ракети-носія Super Heavy може відбутися вже навесні цього року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що відомий американський підприємець Ілон Маск розповів, коли перша людина ступить на поверхню Марса. Засновник SpaceX вважає, що місія може бути виконана вже протягом найближчих п'яти років, однак у гіршому випадку цього може і не відбутися навіть у цьому десятилітті. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" писав, що китайські вчені змогли виявити воду на природному супутнику нашої планети. Відкриття було зроблено під час дослідження зразків місячного ґрунту, які були доставлені на Землю за допомогою міжпланетної станції ще 2020 року. Матеріал був відібраний у видимій частині Місяця в області, яку називають Океном Бурем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини