Головна Новини HI-tech космос Океан Бур: вчені знайшли воду на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Океан Бур: вчені знайшли воду на Місяці

Фахівці з Китаю виявили воду у зразку місячного ґрунту

10 січня 2022, 13:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вченим вдалося виявити воду на єдиному природному супутнику Землі. Про це пише видання Science Advances.

Океан Бур: вчені знайшли воду на Місяці

Місяць - фото: з відкритих джерел

Китайські вчені знайшли воду у зразку ґрунту Місяця, який був доставлений на нашу планету у 2020 році. Матеріал був зібраний у західній частині видимого боку супутника, а саме в області під назвою Океан Бур.

Згідно з підрахунками вчених, в отриманому зразку міститься 120 мільйонів часток води. Фахівці вважають, що здебільшого вона з'явилася в ньому завдяки сонячному вітру.

Для довідки: Океан Бур є великим місячним морем (темні плями на поверхні супутника). Він, як і інші місячні моря, є рівниною, наповненою застиглою базальтовою лавою.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що вчені NASA побачили "сніжинки" у космосі. Астрономи розповіли, що зараз займаються вивченням скупчення зірок у сузір'ї Єдинорога за допомогою рентгенівської обсерваторії. Через незвичайну форму світил їм дали назву Скупчення сніжинок. Зазначається, що ці зірки є дуже молодими за космічними мірками. Фахівці опублікували фотографію об'єкту. Докладно про це чиатйте в нашій статті. 

Також портал "Коментарі" поінформував про те, що у NASA підрахували на скільки років новому телескопу "Джеймс Вебб" вистачить палива. Завдяки тому, що апарату потрібно менше палива для коригування свого курсу, ніж передбачалося раніше, він залишиться більше палива для роботи. За підрахунками фахівців, його має вистачити на понад десять років роботи обсерваторії. Проте, зазначається, що на тривалість роботи впливає ще багато факторів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини