Головна Новини HI-tech космос Новий космічний апарат NASA розпочав роботу: показано його першу мету (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий космічний апарат NASA розпочав роботу: показано його першу мету (ФОТО)

X-ray Polarimetry Explorer призначений для того, щоб спостерігати за одними з найгарячіших та найенергійніших об'єктів у космосі.

13 січня 2022, 12:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Новий космічний апарат NASA розпочав свою дослідницьку роботу. Про це повідомляється на офіційному веб-сайті відомства.

Новий космічний апарат NASA розпочав роботу: показано його першу мету (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Минулого місяця американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) відправило в космос рентгенівський апарат під назвою X-ray Polarimetry Explorer (IXPE). Він призначений для того, щоб спостерігати за одними з найгарячіших та найенергійніших об'єктів у космосі.

IXPE вимірюватиме поляризацію рентгенівського випромінювання — властивість світла, яке допоможе вченим вивчити обертання надмасивних чорних дірок та магнітні поля навколо потужних пульсарів.

11 січня IXPE розпочав спостереження за своєю першою офіційною науковою метою: Кассіопеєю А, залишками масивної зірки, що вибухнула (з погляду Землі) близько 350 років тому. Апарат надасть детальну інформацію про структуру магнітного поля Cas A, яку неможливо спостерігати іншими способами.

Новий космічний апарат NASA розпочав роботу: показано його першу мету (ФОТО) - фото 2

Це зображення було зроблено ще одним рентгенівським апаратом NASA під назвою Chandra. Фото: NASA/CXC/SAO

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені побачили у космосі планету, яка має незвичайну форму. Фахівці вважають, що небесне тіло може розтягувати її батьківська зірка. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи показали, як виглядає область зіркоутворення, що розташована на відстані понад шість тисяч світлових років у сузір'ї Оріону. Цю туманність називають Голова Мавпи, але має ще й офіційну назву. Докладно про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини