Головна Новини HI-tech космос Нове фото з Марса: вертолітний дрон Ingenuity зробив новий політ на червоній планеті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове фото з Марса: вертолітний дрон Ingenuity зробив новий політ на червоній планеті (ФОТО)

Вчені розповіли, що новий політ був важким через складний рельєф місцевості

18 серпня 2021, 17:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору розповіло про новий польоті свого вертолітного дрона Ingenuity. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Twitter.

Нове фото з Марса: вертолітний дрон Ingenuity зробив новий політ на червоній планеті (ФОТО)

Ingenuity зробив 12-ий політ. Фото: NASA.

Як стало відомо, вертоліт здійснив вже свій 12 політ над поверхнею Червоної планети. Під час нього, апарат подолав 450 метрів за 169 секунд.

Вчені розповіли, що новий політ був важким через складний рельєф місцевості, який створювала проблеми для навігаційної системи вертольота.

Спочатку маршрут Ingenuity був прямим, а потім робот зробив п'ятиметровий переліт в сторону, щоб зробити фотографії, з яких потім фахівці створять стереозображення місцевості. Після цього маневру, вертоліт повернувся в ту ж саму точку, звідки скоїв зліт.

Розвідка регіону Південна Сеіта допоможе шестиколісному роботу NASA Perseverance відзначити для вивчення цікаві геологічні об'єкти.

Нове фото з Марса: вертолітний дрон Ingenuity зробив новий політ на червоній планеті (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA / JPL.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені NASA показали примарну галактику. Її особливістю є те, що вона практично позбавлена темної матерії. Також вона є аномалією тому, що крізь неї можна бачити. Це називається ультрадиффузной галактикою, тому що вона має надзвичайно низьку щільність. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені вперше виявили великий "розрив" в нашій галактиці. Він має протяжність близько трьох тисяч світлових років і знаходиться в рукаві Стрільця. Він складається з молодих зірок і туманностей. Вчені описали його, як осколок, який стирчить з дошки. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини