Головна Новини HI-tech космос NASA показало примарну галактику: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало примарну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Це відкриття не тільки ставить під сумнів уявлення про те, як утворюються галактики, але і надає докази того, що темна матерія реальна

18 серпня 2021, 17:11
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору показали галактику, яка практично повністю позбавлена темної матерії. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

NASA показало примарну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

NASA показало примарну галактику. Фото з відкритих джерел

На зображенні отриманому в листопаді 2019 космічною обсерваторією NASA/ESA Hubble зображена галактика під назвою NGC 1052-DF2. Її головною особливістю є те, що вона практично позбавлена темної матерії.

Темна матерія — це невидима речовина, яке, на думку астрономів, відіграє важливу роль у формуванні галактик і, як вважають, становить 85% маси Всесвіту.

Це відкриття не тільки ставить під сумнів уявлення про те, як утворюються галактики, але й надає докази того, що темна матерія реальна. Воно показує, що темна матерія не завжди пов'язана зі звичайною матерією в галактиках і то що вона існує окремо.

На додаток до відсутності темної матерії галактика NGC 1052-DF2 є аномалією, тому що ви можете бачити крізь неї. Це називається ультрадифузною галактикою, тому що вона має надзвичайно низьку щільність. У результаті цих відкриттів група дослідників шукає більше галактик із дефіцитом темної матерії, щоб краще зрозуміти природу темної матерії та формування галактик.

NASA показало примарну галактику: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Image Credit: NASA, ESA and P. van Dokkum (Yale University)

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені вперше виявили великий "розрив" у Чумацькому Шляху. Вчені описують цю структуру як осколок, який стирчить із дерев'яної дошки. Вона складається з туманностей і новостворених зірок. За словами астрономів, така особливість зможе більше розповісти про історію нашої галактики. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з американського відомства NASA зафіксували неймовірно красивий об'єкт у космосі. Він являє собою велику хмару з пилу, в якому утворюються зірки. Детальніше читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини