Головна Новини HI-tech космос Вчені вперше виявили великий "розрив" в нашій галактиці: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вперше виявили великий "розрив" в нашій галактиці: як він виглядає (ФОТО)

Вчені описали цю структуру, як «осколок, що стирчить з дерев'яної дошки»

18 серпня 2021, 15:47
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили дивний "розрив" в спіральних рукавах нашої галактики. Про це повідомляє видання Space.com.

Вчені вперше виявили великий "розрив" в нашій галактиці: як він виглядає (ФОТО)

Вчені знайшли "осколок" в рукаві Чумацького Шляху. Фото: NASA JPL

Як стало відомо, астрономи виявили в одному з рукавів нашої галактики великий "розрив", який раніше був випущений з уваги. За словами фахівців, дана особливість зможе більше розповісти про історію Чумацького Шляху.

Фахівці описують дану групу молодих зірок і загазованих областей, яка стирчить зі спірального рукава нашої галактики, як "осколок, що стирчить з дерев'яної дошки". Даний розрив має протяжність 3 тисячі світлових років.

Виявлення цієї особливості було подвигом само по собі, тому що Земля знаходиться всередині Чумацького Шляху. Представники Лабораторії реактивного руху NASA розповіли, що труднощі проведення такого дослідження частково можна порівняти з тим, що ви стоїте на Таймс-сквер, намагаючись намалювати карту острова Манхеттен.

Дослідники відстежили цю особливість за допомогою космічного телескопа НАСА Spitzer (до закриття обсерваторії в січні 2020 року) і місії Gaia Європейського космічного агентства, яка вимірює відстані та руху зірок.

Для того, щоб дізнатися більше, вчені зосередилися на сусідній частині одного з рукавів нашої галактики, який називається рукавом Стрільця. Використовуючи Spitzer астрономи шукали новоутворені зірки, які розташовані в туманностях.

Вважається, що новостворені зірки та хмари з пилу чітко відповідають формі рукавів галактики в якій вони зародилися. дані місії   ESA Gaia показали, що довга тонка структура, яка знаходиться в рукаві Стрільця, має незвичайне розташування і складається з молодих зірок. У той час, коли рукав утворює спіраль з нахилом у дванадцять градусів, ця структура розташована під кутом близько 60 градусів.

Відзначається, що подібні "розриви", які називають шпорами або пір'ям зазвичай зустрічаються в рукавах інших спіральних галактик і довгий час вчені загадувалися над питанням, чи є схожі структури в нашому Чумацькому Шляху.

Вчені вперше виявили великий ”розрив” в нашій галактиці: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA / JPL-Caltech

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з американського відомства NASA показали фотографію нашого світила з близької відстані. Фахівці розповіли, що активні області на поверхні зірки містять матеріал, який нагрівається до кількох мільйонів градусів за Цельсієм. Дане зображення було отримано завдяки даним декількох космічних апаратів. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що завдяки космічному телескопу Hubble, астрономам вдалося сфотографувати місце, де народжуються масивні зірки. Воно знаходиться від нашої зірки на відстані 45 світлових років. У центрі знімка зафільмована масивна зірка, яка пробиває порожнини крізь хмари парою потужних струменів. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини