Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA зафіксували неймовірно красивий космічний об'єкт (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA зафіксували неймовірно красивий космічний об'єкт (ФОТО)

Даний об'єкт знаходиться на відстані приблизно чотирьох тисяч світлових років від Землі

12 серпня 2021, 20:14
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Учені з американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору показали на фотографії гігантську міжзоряну хмару

Вчені NASA зафіксували неймовірно красивий космічний об'єкт (ФОТО)

Вчені зафіксували туманність Лагуна. Фото з відкритих джерел

NGC 6523 або туманність Лагуна, являє собою гігантську хмару газу і пилу, в якому народжуються зірки. Воно знаходиться на відстані приблизно чотирьох тисяч світлових років від нашої планети.

Туманність Лагуна надає астрономам прекрасну можливість для вивчення властивостей дуже молодих зірок. Багато молоді зірки випромінюють велика кількість високоенергетичного світла, включаючи рентгенівські промені, які можна побачити за допомогою даних отриманих космічної рентгенівською обсерваторією NASA Chandra. Ці дані відзначені рожевим світлом на фотографії.

Рентгенівські дані були об'єднані з оптичним зображенням NGC 6523, отриманим обсерваторією на горі Леммон в Арізоні (синій і білий).

Вчені NASA зафіксували неймовірно красивий космічний об'єкт (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертолітний робот NASA під час свого одинадцятого польоту над поверхнею червоної планети зробив кілька нових знімків. Крім марсіанських пейзажів на фотографії можна побачити шестиколісний ровер NASA Perseverance. Також фахівці подробиці про останньому на цей момент польоті вертольота. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що на небі спалахнула нова зірка, яку можна побачити навіть неозброєним поглядом. Зазвичай, дане небесне тіло світить дуже тьмяно і тому її складно помітити, проте не так давно в результаті термоядерного вибуху її світність збільшилася в сотні разів. Вчені розповіли що ця зірка належить до класу повторних нових. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини