Головна Новини HI-tech космос Науковці NASA повідомляють, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Науковці NASA повідомляють, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що про нього відомо

2007 UY1 летить зі швидкістю сім кілометрів за секунду

7 лютого 2022, 14:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Науковці NASA повідомляють про наближення небесного тіла до нашої планети. Про це пише видання "Інспейс".

Науковці NASA повідомляють, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що про нього відомо

Астероїд. Ілюстрація: Pixabay

До Землі наближається астероїд під назвою 2007 UY1. Це небесне тіло було відкрито у 2007 році, і воно належить до групи Атона. Зазначається, що точний розмір цього космічного каменю невідомий, проте, згідно з розрахунками вчених, він становить від 67 до 149 метрів.

Астероїд пролетить повз нашу планету 8 лютого. У цей момент його швидкість становитиме сім кілометрів за секунду. У момент максимального зближення із Землею він перебуватиме на відстані 5,33 мільйона кілометрів.

Для довідки: Місяць знаходиться за 384 400 кілометрів від Землі. Це означає, що у момент максимального зближення 2007 UY1 із Землею між ним і нашою планетою буде відстань, яка у 14 разів більша, ніж до природного супутника.

У матеріалі зазначається, що небесне тіло не вважається потенційно небезпечним. Наступного разу цей камінь пролетить повз Землю у 2057 році.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що космічна обсерваторія американського відомства NASA зняла "хамелеона" у космосі. Він є областю, де народжуються нові зірки. Крім того, фахівці розповіли, що їм удалося виявити у ній кілька коричневих карликів.

Також сайт "Коментарі" писав, що марсохід NASA влаштував космічну фотосесію на Червоній планеті. Робот-дослідник під час своєї подорожі поверхнею Марса зробив кілька десятків зображень, які передав на Землю. Фахівці об'єднали усі отримані дані в одне фото.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини