Головна Новини HI-tech космос NASA вирішила продовжити місію дрона Ingenuity на Марсі: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA вирішила продовжити місію дрона Ingenuity на Марсі: в чому причина

До теперішнього часу дрон зробив уже 13 польотів

7 вересня 2021, 15:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В американському Національному управлінні з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) повідомили про продовження місії вертолітного дрона під назвою Ingenuity. Про це повідомляє видання УНІАН.

NASA вирішила продовжити місію дрона Ingenuity на Марсі: в чому причина

У NASA продовжили місію Ingenuity. Фото з відкритих джерел.

Свій перший політ над поверхнею червоної планети дрон зробив у квітні цього року через кілька місяців після його висадки. Спочатку передбачалося, що його місія буде завершена після п'яти випробувальних польотів, однак успішні тести підштовхнули відомство на зміну планів. Зокрема, його вирішили використовувати до кінця літа для допомоги шестиколісному роверу Perseverance.

Дрон допомагав шукати цілі для дослідження, а також оптимальні маршрути до них. Повідомлятися, що зараз Ingenuity добре справляється зі своїм завданням і тому його термін експлуатації вирішили продовжити на невизначений термін.

Для довідки: до теперішнього часу дрон зробив уже 13 польотів. Їх загальна тривалість склала 25 хвилин.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайський марсохід Zhurong надіслав на Землю нове панорамне фото марсіанської пустки. Знімки були зроблені, коли робот зробив зупинку в місцевості під назвою Утопія Планітія. Вчені зазначили, що за сто днів свого перебування на Марсі Zhurong подолав відстань у 1064 метри. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені за допомогою космічної обсерваторії NASA Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок. Нові дані можуть змінити те, як астрономи вимірюють вік зоряних скупчень, які містять найстаріші відомі зірки у Всесвіті. Детальніше читайте у нашій статті.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини