Головна Новини HI-tech космос NASA призупиняє управління місіями на Марсі: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA призупиняє управління місіями на Марсі: в чому причина

Інженери NASA НЕ будуть управляти місіями на Марсі

29 вересня 2021, 11:52
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Місії продовжать збір даних про червоній планеті, хоча інженери на Землі перестануть посилати їм команди до середини жовтня. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору.

NASA призупиняє управління місіями на Марсі: в чому причина

Призупинення управління місій на червоній планеті. Фото з відкритих джерел.

Як стало відомо, NASA призупинить управління своїми місіями на Марсі протягом наступних декількох тижнів, поки Земля і червона планета знаходяться по різні боки від нашого світила. Цей період, званий сонячним з'єднанням Марса, відбувається кожні два роки.

Сонце викидає гарячий іонізований газ зі своєї корони, який простягається далеко в космос. Він може перешкодити радіосигналам під час того, як інженери спробують зв'язатися з космічним кораблем на Марсі. Це може пошкодити команди і привести до несподіваної поведінки дослідників далекого космосу.

Про всяк випадок інженери NASA відправили космічному кораблю на Марс список простих команд, які потрібно виконати протягом декількох тижнів. Цього року більшість місій перестануть посилати команди між 2 жовтня і 16 жовтня.

Раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що вчені показали незвичайну далеку галактику. Її особливістю є напрямок обертання. Вчені розповіли, що напрямок галактики не відповідає напрямку її рукавів. Це могло статися через взаємодію об'єкта з іншою галактикою.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що астрономи за допомогою космічної обсерваторії під назвою Hubble змогли зафіксувати зміни, які відбуваються з гігантським ураганом на планеті Юпітер. За їхніми даними, середня швидкість вихору збільшилася на кілька відсотків і вже досягла 640 кілометрів на годину.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини