Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє, що до Землі мчить великий астероїд: до максимального зближення залишилося кілька днів
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє, що до Землі мчить великий астероїд: до максимального зближення залишилося кілька днів

За оцінками вчених, довжина астероїда Орфей складає близько трьох сотень метрів

17 листопада 2021, 15:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До Землі на великій швидкості наближається великий космічний камінь. Про це пише видання The Sun, посилаючись на американське відомство NASA.

NASA повідомляє, що до Землі мчить великий астероїд: до максимального зближення залишилося кілька днів

Астероїд. Ілюстрація: Pixabay

За даними фахівців, вже цими вихідними (21 листопада) астероїд під назвою 3361 "Орфей" максимально зблизиться з нашою планетою. У цей момент між космічним каменем і нашим будинком буде відстань понад п'ять мільйонів кілометрів.

За оцінками вчених, довжина Орфея становить близько трьох сотень метрів. Астероїд мчить на швидкості 30 тисяч кілометрів на годину.

Це небесне тіло належить до класу "потенційно небезпечних". Зазначається, що будь-який космічний об'єкт, що швидко рухається, який знаходиться на відстані близько 4,65 мільйона миль, вважається "потенційно небезпечним", оскільки навіть невелика зміна їх траєкторій може обернутися катастрофою. Проте, як запевняють вчені, у випадку з Орфеєм нашій планеті нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що фахівці з американського відомства NASA вже протягом кількох тижнів намагаються повернути до роботи наукові інструменти відомого телескопа Hubble. Вони перестали працювати після збою минулого місяця. Тоді виникла проблема із синхронізацією внутрішніх комунікацій. Через це усі п'ять наукових інструментів перейшли у "безпечний режим". Через деякий час інженерам вдалося відновити один із них, проте решта досі не працює.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що Hubble звернув свій погляд на область у космосі, де народжуються гарячі зірки. За інформацією астрономів, такі світила можуть бути гарячішими за нашу зірку у кілька разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини