Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що відомо

Вчені розповіли про небесне тіло, яке наближається до Землі

22 червня 2021, 13:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До нашої планети наближається астероїд. Про це повідомляється на офіційному сайті досліджень об'єктів навколоземного простору американського відомства NASA.

NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд: що відомо

Астероїд наближається до Землі. Фото з відкритих джерел

Відомо, що дане небесне тіло астрономи виявили ще у 2010 році. Його назвали 441987 (2010 NY65), і з того часу ведуть за ним спостереження.

Вчені відомства розповіли про те, що швидкість даного астероїда складає 13300 кілометрів на годину, а період обертання навколо Сонця — 3685 земних діб. Також відомо, що космічний камінь має діаметр близько 228 метрів, що перевищує розміри двох футбольних полів.

25 червня астероїд наблизиться до нашої планети. У момент максимального зближення відстань між Землею та астероїдом становитиме понад 5,8 мільйона кілометрів. Для порівняння, це більше ніж в 15 разів перевищує відстань між Землею і Місяцем.

В NASA запевнили, що через розміри астероїда і його відстані до нашої планети, він не становить жодної небезпеки.

Для довідки: 1 червня до Землі наблизився астероїд розміром з Ейфелеву вежу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що у вчені виявили унікальну галактику, у якій практично відсутня темна матерія. Для вивчення даної галактики був використаний космічний телескоп Hubble. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що в роботі космічного телескопа Hubble стався збій, в результаті якого перестав працювати комп'ютер корисного навантаження NSSC. Після цього апарат автоматично перейшов в безпечний режим. Фахівці, відповідальні за роботу Hubble, зробили кілька спроб по поверненню його в роботу. Детальніше про це читайте в нашій статті.











Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://cneos.jpl.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини