Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд

4660 Nereus максимально зблизиться із Землею 11 грудня

10 грудня 2021, 17:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До Землі наближається великий астероїд. Про це пише видання The Mirror, посилаючись на дані американського відомства NASA.

NASA повідомляє про те, що до Землі на великій швидкості мчить астероїд

Астероїд. Ілюстрація: Pixabay

Як стало відомо, до нашої планети летить астероїд, який отримав назву 4660 Nereus. Повідомляється, що небесне тіло рухається зі швидкістю близько 23 тисячі кілометрів на годину і має довжину понад 304 метри.

Згідно з даними фахівців, 4660 Nereus максимально зблизиться із нашою планетою завтра, 11 грудня. У цей момент між ним та Землею буде 7,4 мільйона кілометрів.

Для порівняння, відстань від нашої планети до Місяця становить 384400 кілометрів. Це означає, що під час максимального зближення з нами об'єкт буде далі, ніж природний супутник у понад 19 разів.

Незважаючи на те, що 4660 Nereus зарахований до класу "Потенційно небезпечних", у NASA запевнили, що він не становить загрози для Землі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що NASA Ingenuity має проблеми під час польоту на Марсі. Коли дрон заходив на посадку між його антенами та антенами марсоходу, виявилися пагорби і через це виникли радіоперешкоди. Тільки через чверть години ровер зміг отримати інформацію про гелікоптер. Під час нового польоту апарат пролетів понад 180 метрів та піднявся на висоту десять метрів.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені з NASA за допомогою космічної обсерваторії Hubble отримали докази того, що гігантська чорна діра в центрі нашої галактики не є сплячою. Обсерваторія отримала інформацію про те, що поблизу небесного тіла може бути струмінь плазми, вік якої оцінюють у тисячі років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини