Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє про те, що до Землі летить астероїд: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє про те, що до Землі летить астероїд: що відомо

Астероїд розміром із футбольне поле наближається до Землі

8 червня 2021, 17:30
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору повідомляє про те, що до нашої планети наближатися астероїд. Про це пише видання Express.

NASA повідомляє про те, що до Землі летить астероїд: що відомо

Астероїд наближається до Землі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, довжина цього небесного тіла складає 150 метрів. Для порівняння, довжина великого футбольного поля складає 120 метрів.

Астероїд рухається в напрямку до Землі зі швидкістю 6300 километрів за секунду.

У момент максимального зближення з нашою планетою відстань між Землею і астероїдом становитиме понад 4,5 мільйонів кілометрів. Для порівняння, відстань між Землею і Місяцем складає 384 400 кілометрів. Об'єкт максимально зблизиться із Землею 1 липня.

У відомстві запевнили, що через відносно невеликі розміри і велику відстань це небесне тіло не несе ніякої загрози для нашої планети.

Для довідки: Минулого тижня небесне тіло розміром з Ейфелеву вежу наблизилося до Землі. Відстань між ним і нашою планетою в момент максимального зближення становила понад 7 мільйонів кілометрів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як виглядає галактика, яка знаходиться на відстані 140 світлових років від Землі. Перший раз цю галактику помітили кілька десятків років тому, коли в ній стався вибух наднової. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA вперше за довгий час повернеться до вивчення найближчої до Землі планети — Венери. Відомство планує запустити кілька місій вже в цьому десятилітті і хоче витратити на них 1 мільярд доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини