Головна Новини HI-tech космос NASA попереджає про великий астероїд, який наближається до Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA попереджає про великий астероїд, який наближається до Землі

Він наблизиться до нашої планети вже 31 липня

29 липня 2021, 15:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) повідомило про наближення до землі великого космічного каменю. Про це повідомляє видання Dayli Star.

NASA попереджає про великий астероїд, який наближається до Землі

NASA попереджає про астероїд. Фото з відкритих джерел

До землі на великій швидкості рухається астероїд під назвою 2019 YM6. Як стало відомо, діаметр цього небесного тіла складає від 100 до 230 метрів.

Він летить до нас на швидкості 48 500 кілометрів на годину і максимально наблизиться до нашої планети вже 31 липня. У момент максимального зближення між ним і Землею буде відстань 6,87 мільйона кілометрів.

Для довідки: Це відстань приблизно у 17 разів більша, ніж відстань від Землі до Місяця.

Фахівці відомства зазначили, що через його розмір і відстань, на якій він буде знаходитися в момент максимального зближення, космічний камінь не становить загрози для Землі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що кілька днів тому біля Землі пролетів великий астероїд. У момент його максимального зближення з нашою планетою він перебував на відстані 4,91 мільйона кілометрів від нас. Повідомляється, що це небесне тіло належить до класу "Аполлон". Він пролетів зі швидкістю 29,5 тисячі кілометрів на годину. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Китаї збираються створити спеціальний флот, який повинен буде захистити нашу планету в разі астероїдної загрози. Повідомляється, що велику кількість без'ядерних ударних засобів створять на базі китайської ракети-носія "Чанчжен-5". У Китаї назвали терміни, за які вони зможуть створити таку систему. Детальніше — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини