Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядають піщані дюни Марса (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядають піщані дюни Марса (ФОТО)

NASA показало нові фото з червоної планети

2 липня 2021, 18:00
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американський марсохід Preseverance надіслав нове фото з Марса. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці ровера в соціальній мережі Twitter.

NASA показало, як виглядають піщані дюни Марса (ФОТО)

Як виглядають марсіанські піщані дюни. фото NASA

На цей момент ровер дістався до наступної своєї точки призначення і побачив місце, яке називають "Сеита". Це район дюн, де знаходиться безліч хороших місць для наукових досліджень. Марсохід буде стежити за деякими об'єктами з цієї точки, займатися науковими дослідженнями, а потім зробивши коло навколо цієї місцевості продовжить вивчення планети.

Відомо, що Preseverance з моменту приземлення на початку цього року проїхав близько одного кілометра. Наукова фаза марсохода почалася 1 червня.

Для довідки: Район Сеита примикає до місцевості, яка раніше була озером перебували в кратері. Ця місцевість заповнена піщаними дюнами і камінням.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічний зонд Об'єднаних Арабських Еміратів зобразив полярне сяйво на Марсі. Ці зображення стали першими в історії чіткими знімками даного явища. Вчені розповіли про види полярного сяйва, а також про те що викликає це явище на червоній планеті. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що американське відомство NASA показало Селфі робота Preseverance на тлі марсіанської пустелі. На фото також потрапив і вертолітний дрон відомства. Вчені відзначають, що дане зображення було дуже складно отримати. Знадобилися тижні програмування, щоб налаштувати складну серію експозицій і рухів камери. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини