Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядає зірка, яка горить в мільйон разів яскравіше за Сонце (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядає зірка, яка горить в мільйон разів яскравіше за Сонце (ФОТО)

Фахівці вважають, що в майбутньому вона вибухне як наднова зірка

19 липня 2021, 15:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показало на фото дуже яскраву зірку. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

NASA показало, як виглядає зірка, яка горить в мільйон разів яскравіше за Сонце (ФОТО)

Hubble сфотографував дуже яскраву зірку. Фото: NASA

Цей знімок був отриманий за допомогою космічної обсерваторії Hubble кілька років тому. Апарат зобразив один з найбільш загадкових об'єктів у нашій галактиці Чумацький Шлях: масивну зірку, яка "застрягла" всередині міхура. Зірка всередині цієї туманності горить у мільйон разів яскравіше, ніж наше Сонце, і виробляє потужні газові потоки зі швидкістю понад чотири мільйони миль за годину.

За оцінками фахівців, через 10-20 мільйонів років це небесне тіло може вибухнути як наднова зірка, а міхур піддасться загальній долі — він лусне.

Для довідки: Туманність "Міхур" є частиною великої молекулярної хмари, яке знаходиться на відстані 7100- 11 000 світлових років від Сонця.

NASA показало, як виглядає зірка, яка горить в мільйон разів яскравіше за Сонце (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше фахівці з NASA показали, як виглядає планетарна туманність у сузір'ї Вовк. Зображення вдалося отримати завдяки телескопу Hubble. Вчені розповіли про те, що ця туманність була утворена із залишків речовини зірки, яка "помирає". Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що рентгенівська космічна обсерваторія TESS сфотографувала незвичайну спіральну галактику. Вона знаходиться на відстані 22 мільйонів світлових років від нас. Фахівці розповіли, чому ця система отримала ім'я Феєрверк. Подробиці — в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини