Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядає смерть зірки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядає смерть зірки (ФОТО)

Смерть зірки зобразив телескоп Hubble

1 липня 2021, 18:49 comments1156
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) показало, як виглядає смерть зірки. Фотографії були опубліковані на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

NASA показало, як виглядає смерть зірки (ФОТО)

Як виглядає смерть зірки. ФОТО: NASA

Як стало відомо, зображення було отримано завдяки космічному телескопу NASA/ESA Hubble. Апарат зобразив момент смерті зірки. На фото видно, як із вмираючого небесного тіла вивільняються шари газу. Він поширюється на відстань більше трьох світлових років від самої зірки, утворюючи силует метелика.

Інтенсивне ультрафіолетове випромінювання змушує відкинутий матеріал яскраво світитися, проте через деякий час туманність повністю зникне, а в її центрі залишиться тільки труп зірки, який називають білими карликами.

В кінцевому підсумку така ж доля може спіткати і наше Сонце, в той момент, коли у нього закінчиться паливо. А це може статися через шість мільярдів років.

NASA показало, як виглядає смерть зірки (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи випадково побачили рідкісну екзопланету, коли спостерігали за іншими небесними тілами. Вчені розповіли про її характеристики, а також про те, за допомогою чого вони збираються вивчати її в майбутньому. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало, що фотограф американського відомства NASA сфотографував момент, коли Міжнародна космічна станція перетинала Сонце. Це явище називатися сонячний транзит. Фахівці поєднали кілька отриманих знімків в одне Gif-зображення. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини