Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як із пилу народжується зірка (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як із пилу народжується зірка (ФОТО)

Протозірка знаходиться у сузір'ї Хамелеон

17 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи з американського відомства NASA зробили фотографію протозірки у космосі. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

NASA показало, як із пилу народжується зірка (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Вчені розповіли, що за допомогою обладнання потужної космічної обсерваторії їм вдалося сфотографувати протозірку під назвою J1672835.29-763111.64. Вона знаходиться у відбивній туманності IC 2631, яка є частиною області зіркоутворення Хамелеон у південному сузір'ї Хамелеон.

Протозірки сяють тепловою енергією, що виділяється хмарами, що стискаються навколо них, і накопиченням матеріалу з найближчого газу і пилу. Зрештою, накопичується достатньо матеріалу, і ядро ​​протозірки стає гарячим і досить щільним, щоб почався ядерний синтез, а перетворення на зірку завершилося. Газ і пил, що залишився, можуть стати планетами, астероїдами, кометами або так і залишитися у вигляді пилу.

Ця фотографія є частиною огляду телескопа Hubble, націленого на 312 протозірок у молекулярних хмарах, раніше ідентифікованих за допомогою інфрачервоних космічних обсерваторій Spitzer та Herschel. Протозірки видно в основному в інфрачервоному світлі, оскільки вони випромінюють багато теплової енергії, а їхнє видиме світло затуляється пилом навколо них.

NASA показало, як із пилу народжується зірка (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, T. Megeath (University of Toledo), K. Stapelfeldt (Jet Propulsion Laboratory), та ESO; Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що в NASA дали "голос" дивовижному космічному об'єкту. Hubble зробив фото туманності Метелик. Її "Крила" — це галузі газу, нагріті до температури понад 20 тисяч градусів за Цельсієм.

Також сайт "Коментарі" поінформував, що до Землі на великій швидкості летить астероїд. За оцінками вчених, його довжина становить близько трьох сотень метрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини