Головна Новини HI-tech космос NASA Perseverance готовий видобути ще один зразок ґрунту Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Perseverance готовий видобути ще один зразок ґрунту Марса

Цього разу він виконає без зупинок усю операцію

8 вересня 2021, 15:49
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шестиколісний робот Perseverance американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) готується до видобутку другого зразка марсіанського ґрунту. Про це повідомляється на офіційній сторінці ровера в соціальній мережі Twitter.

NASA Perseverance готовий видобути ще один зразок ґрунту Марса

Perseverance готовий добути другий зразок ґрунту Марса. Фото: twitter.com/NASAPersevere

Як стало відомо, марсохід готовий до видобутку свого другого зразка гірської породи червоної планети. Як зазначили у пресслужбі робота, цього разу він виконає без зупинок усю операцію від вилучення керна до його подальшої герметизації в титановій трубці. Після цього він сховає зразок у спеціальне відділення, яка знаходиться в його корпусі.

Новий зразок буде відібраний з того ж каменю, що і перший.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що робот-вертоліт американського відомства NASA успішно здійснив свій черговий політ над поверхнею Марса. У пресслужбі Лабораторії реактивного руху розповіли, що під час перельоту дрон розвинув швидкість 3,3 метра в секунду. Апарат зробив кілька фотографій червоної планети. Попри складність місцевості, політ відбувся без збоїв. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував, що компанія українського підприємця планує запуск своєї другої космічної ракети під назвою "Alpha". Перший політ тривав лише кілька хвилин через збій у паливній системі апарату. Відбулася відмова одного з двигунів. Фахівці розповіли, що під час першого запуску отримали дані, які допоможуть компанії здійснити успішний політ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини