Головна Новини HI-tech космос NASA Perseverance добув другий зразок марсіанського породи (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Perseverance добув другий зразок марсіанського породи (ФОТО)

Другий зразок був добутий з того ж каменю, що і перший

10 вересня 2021, 11:04
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шестиколісний робот американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) успішно добув свій другий зразок марсіанської породи. Про це повідомляється на офіційній сторінці ровера в соціальній мережі Twitter.

NASA Perseverance добув другий зразок марсіанського породи (ФОТО)

Камінь Рошетт. Фото: twitter.com/NASAPersevere.

Марсохід Perseverance добув свій другий зразок з того ж каменю, що і перший, який він здобув кілька днів тому. Камінь навіть отримав своє ім'я - Rochette.   Керн був запечатаний в титановій трубці і захований в корпусі робота.

Для довідки: в перші Perseverance спробувала зібрати зразок 5 серпня, але його зупинила несподівано м'яка порода яка розсипалася на шматки під його ударним свердлом. Як показали два останніх бурових дослідження, Rochette складається з набагато більш міцного матеріалу.

NASA Perseverance добув другий зразок марсіанського породи (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/NASAPersevere.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи зафіксували галактики, які знаходяться на великій відстані від нашої планети. Їм вдалося це завдяки обладнанню, яке встановлено на борту космічного телескопа Hubble. Через ефект, який називають гравітаційним лінзуванням телескоп може "побачити" такі об'єкти, що в іншому випадку були б занадто маленькими. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астрономи зробили фотографію ядра галактики. Відзначається, що даний коло, що складається з молодих скупчень зірок називають "близькоядерних" кільцем зореутворення. Знімки були отримані за допомогою телескопа ESA / NASA Hubble. Відстань до цього об'єкта становить приблизно тридцять мільйонів світлових років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини