Головна Новини HI-tech космос NASA опублікувало фото "усміхненого" кратера на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA опублікувало фото "усміхненого" кратера на Марсі

Mars Reconnaissance Orbiter вже протягом десятиліття здійснював спостереження за кратером

25 серпня 2021, 12:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показали кратер Happy Face на поверхні червоної планети. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

NASA опублікувало фото "усміхненого" кратера на Марсі

NASA показало незвичайний кратер. Фото: AP

Повідомляється, що космічний апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter вже протягом десятиліття здійснював спостереження за так званим кратером Happy Face, який знаходиться в південній полярній області Марса.

Усміхнене обличчя, яке можна побачити на зображенні, демонструє колірні варіації яскравого інею і темно-червоної землі на червоній планеті через термічну ерозію і зміни вуглекислого газу сонцем для створення круглих візерунків на поверхні.

Вимірювання змін протягом марсіанського року допомагає вченим зрозуміти довгострокові кліматичні тенденції та річний оборот полярного льоду на Марсі.

NASA опублікувало фото ”усміхненого” кратера на Марсі - фото 2

Фото:  NASA / JPL-Caltech / University of Arizona⁣

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що фахівцям з американського відомства NASA вдалося сфотографувати "гостя з кам'яного віку". Ним є комета, яка раніше відкололася від більшого небесного тіла. Повідомляється, що його можна було побачити ще п'ять тисяч років тому. Вона розділилася на маленькі крижані осколки в середині минулого року, коли перебувала далі від Сонця, ніж наша планета. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що фахівці NASA зафіксували дивний космічний об'єкт. Ним є залишок наднової, який утворився в результаті вибуху масивної зірки. Після вибуху з космічного простору прокотилися ударні хвилі зі швидкістю в кілька мільйонів кілометрів на годину. Зображення вдалося отримати завдяки телескопу Hubble. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини