Головна Новини HI-tech космос NASA не змогло полагодити Hubble після серйозного збою
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA не змогло полагодити Hubble після серйозного збою

Американське відомство NASA розповіло про проблеми з телескопом Hubble

22 червня 2021, 17:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У роботі космічного телескопа Хаббл стався серйозний збій, який не вдається усунути. Про це повідомляє видання Science Alert.

NASA не змогло полагодити Hubble після серйозного збою

Фахівці не можуть перезапустити Hubble. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, в обсерваторії відмовила одна з найважливіших для роботи деталей, а саме модуль пам'яті. Він відповідає за функціональність апарату, а також виявляє збої в роботі системи.

Інженери з американського відомства NASA повідомили про те, що попри кілька спроб їм не вдалося відновити роботу модуля пам'яті космічного телескопа.

Наразі фахівці продовжують шукати методи для розв'язання виниклої проблеми. Сам телескоп і наукові інструменти залишаються в хорошому стані.

Для довідки: Hubble — це автоматична обсерваторія, яка розташована на навколоземній орбіті. Телескоп був виведений на неї 24 квітня 1990 року космічним кораблем "Діскавері" STS-31. Останній раз місія з обслуговування апарату здійснювалася у 2009 році.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що до Землі наближається незвичайний космічний об'єкт, який вчені не можуть класифікувати. Наступного разу спостерігати його можна буде тільки через 612 190 років. Детальніше про це читайте на нашому сайті.

Також видання інформувало про те, що Ілон Маск перейменував свою офіційну сторінку в соціальній мережі Twitter і опублікував фотографію, на якій зображено кілька космічних кораблів виробництва компанії SpaceX. Маск також розповів, що може використовувати один із цих апаратів у гіперзвукових льотних випробуваннях. Подробиці — в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини