Головна Новини HI-tech космос Наближається найсильніший метеорний дощ: коли спостерігати найкраще
commentss НОВИНИ Всі новини

Наближається найсильніший метеорний дощ: коли спостерігати найкраще

Коли Земля буде проходити повз, фрагменти комети з'являться в небі у вигляді швидких невеликих смуг світла

10 серпня 2021, 11:53
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В американському Національному управлінні з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) розповіли про наближення одного з найсильніших метеорних дощів на рік. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Наближається найсильніший метеорний дощ: коли спостерігати найкраще

Метеорний дощ 2021. Фото: NASA/Bill Ingalls

Метеорний потік Персеїди відбувається щороку, коли Земля проходить по шляху комети Свіфта-Туттля і робить оборот між Сонцем і за орбітою Плутона кожні 133 роки.

Коли наша планета проходитиме повз, фрагменти комети з'являться в небі у вигляді швидких невеликих смуг світла. Повідомляється, що камери NASA, які стежать за метеоритами, зафіксували першу Персеїду ще 26 липня.

Однак найкращий шанс побачити їх — це ніч з 11 на 12 серпня. З раннім заходом півмісяця небо буде темним у пікові години перегляду опівночі (за місцевим часом).

Знайдіть зручне місце, за можливості уникайте яскравого світла і дайте очам час звикнути до темряви (до пів години).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA показали, як з космосу виглядає одне з найсуворіших місць на Землі. На цій фотографії вказана місцевість схожа на марсіанські пейзажі. Вона займає близько третини площі Африки. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені NASA опублікували нову фотографію одного з найбільших супутників у нашій Сонячній системі. Цей знімок був зроблений кілька тижнів тому, коли міжпланетна станція відомства пролітала повз нього. Зазначається, що на новому інфрачервоному знімку це небесне тіло виглядає темним і загадковим. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини