Головна Новини HI-tech космос Наближається час двох зорепадів: коли можна побачити
commentss НОВИНИ Всі новини

Наближається час двох зорепадів: коли можна побачити

Незабаром жителі Землі стануть свідками двох зорепадом

28 вересня 2021, 18:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У жовтні людство зможе спостерігати два зорепаду. Про це повідомляє видання УНІАН.

Наближається час двох зорепадів: коли можна побачити

Наближаються два зорепада. Ілюстрація: Reuters.

Метеорний потік Драконіди, пов'язаний з кометою 21P / Джакобіні- Ціннера досягне піку своєї активності 8 жовтня, а Оріоніди -21 жовтня.

Фахівці прогнозують, що перший зорепад буде набагато виразніше, ніж другий.

Драконіди є періодичним метеорним потоком. Його метеори червонуваті і дуже повільні. Даний зорепад можна побачити щороку в період з 6 по 10 жовтня. Найкраще його спостерігати в передранкові години в районі з ясним темним небом.

Оріоніди це швидкі білі метеори, які залишають сліди на небі. Іноді вони можуть бути різних кольорів. Рой метеорних тіл, який утворює Оріоніди, двічі в рік зустрічається з нашою планетою. Метеорний потік Оріонід пов'язаний з кометою Галлея. Період активності с 2 жовтня по 7 листопада.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи фіксують зміни в Велика червона пляма на планеті Юпітер. Знімки, зроблені в період з 2009 по 2020 рік, показують, що вітер в зовнішніх областях Великого Червоного Плями посилюється. Середня швидкість вітру збільшилася на 8% і перевищує 640 кілометрів на годину. Тим часом вітер у внутрішніх районах шторму стихає. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені за допомогою космічного телескопа Hubble зафільмували "око" в космосі. Він знаходиться на відстані понад сто мільйонів світлових років від Землі. Даний об'єкт має велику енергію і відрізняється від своїх "побратимів" хорошою видимістю. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини