Головна Новини HI-tech космос На Землю приземлилась капсула з незвичайним вантажем
commentss НОВИНИ Всі новини

На Землю приземлилась капсула з незвичайним вантажем

Приватна космічна компанія виростила в умовах невагомості медичний вантаж, який змогла повернути на Землю.

25 лютого 2024, 11:40 comments2436
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

21 лютого Varda Space Industries стала лише третьою приватною компанією, яка змогла успішно повернути об’єкт, який був запущений на навколоземну орбіту. Цікаво, що на борту її космічної капсули W-1 знаходився незвичайний вантаж, який може відкрити нову еру у виробництві ліків.

На Землю приземлилась капсула з незвичайним вантажем

Космічна капсула W-1 від Varda Space Industries. Фото з відкритих джерел

Крім Varda Space Industries, тільки такі приватні компанії, як SpaceX Ілона Маска, яка запустила кораблі Dragon та Boeing з капсулою Starliner змогли запусти об’єкт в космос та безпечно його посадити на Землю. 

Однак унікальність Varda Space Industries полягає у вантажу, який знаходився в капсулі W-1. Це два кристали Ритонавіру, які були виготовлені в космосі та поверненні на Землю у восьмимісячній місії. Ритонавір – це противірусний препарат, який використовується для лікування ВІЛ та гепатиту С. Таким чином, вперше в історії на Землю потрапив препарат, вироблений за межами поверхні нашої планети. 

"Мікрогравітація, тобто умови, наближені до невагомості, дають унікальну можливість виробляти матеріали в середовищі, яке недоступне на Землі. Його переваги в основному зумовлені відсутністю седиментації та конвекції, а також здатністю створювати майже ідеальні структури завдяки незначному впливу сили тяжіння", — описують переваги створення медичного препарату в космосі.

Компанія вважає, що успішний експеримент це лише перший крок до комерціалізації виробництва ліків на навколоземній орбіті в умовах невагомості. Наразі вирощені в космосі кристали ритонавіру будуть передані NASA для детального аналізу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нова програма NASA дозволяє кожній людині на Землі відправити своє ім'я у космос.

Також "Коментарі" писали про те, як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини