Головна Новини HI-tech технології Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів

Що нас очікує у майбутньому. Сім прогнозів на 2100 рік у таких сферах як військова справа, економіка, урбанізація, харчування та інші.

7 січня 2024, 16:05 comments1313
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лише 100 років тому люди жили у світі, який кардинально відрізняється від сучасності. Тоді розповсюдженим були газові лампи, пічки на дровах у будинках та кінний транспорт. Однак у 2024 році ці речі практично зникли з ужитку. Люди почали літати у космос, створили штучний інтелект та інтернет. Тому лише можна уявити, яким буде майбутнє ще через століття. Портал "Коментарі" підготував добірку з семи сфер, які зазнають змін у 2100 році.

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів

7 прогнозів на майбутнє. Фото з відкритих джерел

Зміни у військовій справі

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 2

Поле бою у 2100 році стане практично невпізнанним у порівнянні з сьогоденням. Робосолдати, автономні дрони та зброя, керована штучним інтелектом, змінять природу війни. Люди виконуватимуть більш спеціалізовані ролі, тоді як роботи вестимуть бойові дії на передовій. Міжнародні угоди будуть мати вирішальне значення в управлінні розповсюдженням штучного інтелекту в армії та в створенні протоколів для відповідального створення та застосування таких технологій. 

Економіка та цифрові гроші

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 3

Через століття економіка, ймовірно, зазнає значних змін, адже безготівкове суспільство стане нормою, тоді як традиційні банки можуть втратити свій статус перед децентралізованими фінансовими системами. Різні криптовалюти та технологія блокчейну стануть буденністю. Держави матимуть свої цифрові валюти, а також, можливо, буде створена глобальна валюта. Разом з цим виникнуть нові ризики, які полягатимуть у забезпечені безпеки та конфіденційності фінансових активів.

Урбанізація

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 4

Сто років тому міста практично не мали великих хмарочосів. Однак саме хмарочоси дозволили збільшити кількість населення у містах та перетворили їх на мегаполіси. У 2100 році для забезпечення житла міста будуть розширюватись, як горизонтально, так і вертикально. Крім того, буде також більш розвинена підземна інфраструктура, яка буде в основному використовуватись для транспорту.

Чисельність населення

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 5

За кількома прогнозами очікується що населення Землі у 2100 році може сягнути 11 млрд осіб, тоді як інші вказують на зниження до 7. Попри це обидві моделі вказують на приріст населення в Африці. Ймовірно, Нігерія стане третьою країною за чисельністю, після Індії та Китаю, з населенням близько 800 млн осіб. Крім того, до 10 найбільших країн за населенням увійдуть Ефіопія, Єгипет та Танзанія. З одного боку це показує, що Африка стане економічним та культурним центром, а з іншого демографічний зсув призводить до навантаження на ресурси та інфраструктуру, що зможе призвести до ще більшої бідності в регіоні.

Тривалість життя

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 6

Постійний прогрес у науці та техніці дозволить значно збільшити тривалість життя. Індивідуальна медицина, генна терапія та регенеративна медицина стануть основою охорони здоров’я. Ймовірно у 2100 році прожити 100 років стане звичайністю, що призведе до переоцінки виходу на пенсію та структуру кар’єри.

Зміна клімату

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 7

Наслідки зміни клімату до 2100 року стануть ще більш очевиднішими. За найгіршими сценаріями глобальна температура підвищиться на 3-5 градусів за наступні 100 років, що призведе до більших катаклізмів та непередбачуваних природних явищ. Однією з проблем стане підвищення рівня води, що загрожує мільйонам людей у прибережних районах. Очікується, що такі міста, як Нью-Йорк, Токіо, Мумбаї, Венеція, Бангкок та інші повинні будуть створити системи для боротьби проти підтоплення та паводків.

Харчування

Як виглядатиме світ у 2100 році: 7 ключових моментів - фото 8

Традиційне сільське господарство, яке ми знаємо сьогодні зазнає кардинальних змін, адже йому важко задовольнити потреби населення, що збільшується. Основними харчовими продуктами стане лабораторна їжа. Вирощене в лабораторії м’ясо, білки на основі водоростей і генетично підібрані культури будуть серед інновацій, спрямованих на забезпечення харчової безпеки та екологічної стійкості. Ці синтетичні продукти зможуть усунути дефіцит поживних речовин і мінімізують вплив виробництва харчових продуктів на навколишнє середовище.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про неймовірні прогнози на 2024 рік, які були зроблені 100 років тому.

Також "Коментарі" писали, що Ілон Маск зробив тривожний прогноз на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Хуйня

29 березня 2024, 20:32

Я хуйня

Хуйня

29 березня 2024, 20:31

Хуйня


Новини