Головна Новини HI-tech космос У NASA нова програма: кожен може надіслати своє ім’я на супутник Юпітера
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA нова програма: кожен може надіслати своє ім’я на супутник Юпітера

Нова програма NASA дозволяє кожній людині на Землі відправити ім'я у космос, яке буде доставлено космічним кораблем до супутника Юпітера Європу.

29 листопада 2023, 17:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2024 році NASA відправить космічний корабель Europa Clipper до супутника Юпітера — Європу. Разом з ним NASA пропонує програму "повідомлення у пляшці", щоб відправити ім’я на супутник Європа. Портал "Коментарі" розповідає деталі ініціативи від космічної агенції.

У NASA нова програма: кожен може надіслати своє ім’я на супутник Юпітера

Супутник Європа на фоні Юпітера. Фото: NASA

Згідно з планами NASA 6 жовтня 2024 року космічна місія Europa Clipper буде запущена ракетою SpaceX Falcon Heavy в космос. Космічний корабель подолає кілька мільярдів кілометрів перш ніж дістатись Юпітера у 2030 році. Разом з космічним кораблем NASA пропонує усім охочим надіслати своє ім’я на один з супутників Юпітера — Європу. Для цього потрібно буде заповнити безкоштовну реєстраційну форму від NASA.

Наразі програмою "повідомлення у пляшці" до супутника Юпітера скористалось близько 1 млн людей. Зареєструватись у програмі NASA можна до 31 грудня 2023 року.

Як це працює? Вчені з космічної агенції виготовили спеціальний мікрочип на який вони нанесуть за допомогою лазерного променя імена усіх учасників місії. Кожне ім’я буде у розміні 75 нанометрів, що у 1000 разів менше ніж людська волосина. Далі цей пристрій буде розміщено на космічному кораблі Europa Clipper, що вирушить до супутника Європа у дослідницькій місії.

Супутник Європа — є одним з чотирьох головних супутників планети Юпітер, відомих як Галілеєві супутники. Він є найменший з них, але водночас один з найбільших об'єктів Сонячної системи. Європа відома своїм зовнішнім шаром, що складається з льоду, але вчені припускають, що під ним містить океан з рідини. Це робить Європу дуже цікавим об'єктом для наукових досліджень, оскільки вважається, що в цьому океані може бути сприятлива для життя середовище.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кільця Сатурна зникнуть до 2025 року. В NASA назвали несподівану причину такого космічного явища.

Також "Коментарі" писали про апарат NASA, який сфотографував великий космічний "вареник". Ним виявився один з супутників Сатурна, який має незвичну форму для космічного об'єкта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини