Головна Новини HI-tech космос Апарат NASA сфотографував великий космічний «вареник»
commentss НОВИНИ Всі новини

Апарат NASA сфотографував великий космічний «вареник»

Навколо Сатурна обертається супутник незвичної форми, який нагадує вареник.

26 вересня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час польоту у 2017 році космічний апарат "Кассіні" зробив кілька фотографій супутника Сатурна, який має назву Пан. Цей супутник має не типову форму для космічних об’єктів і схожий на великий космічний "вареник".

Апарат NASA сфотографував великий космічний «вареник»

Супутник Сатурна Пан схожий за формою на вареник. Фото: NASA

Супутник Пан був виявлений у 1990 році дослідником НАСА Марком Шоулотером за допомогою аналізу старих фотографій з зонда "Ваяджер-2", які датувались 1981 роком. Згодом, у 2017 році поблизу супутника Сатурна пролетіла автоматична космічна станція "Кассіні", яка зробила більш чіткі зображення Пана. Виявилось, що об’єкт має схожий на вареник.

"Равіолі, вареник, емпанада... Що ви бачите? Немає неправильних відповідей", — пише NASA у своєму Instagram щодо форми супутника Сатурна.

"Кассіні" отримав два чорно-білі зображення Пана. Ліворуч фото зроблене з гори супутника, тоді як права фотографія показу вид з нижньої частини Пана. Супутник має характерний плоский гребінь вздовж екватора. Вчені припускають, що химерна форма супутника Пан була утворена через зіткнення з іншими об’єктами, які згодом злились та утворили космічний.

Пан обертається навколо Сатурна всього за 13,8 години, його середній радіус близько 14 км. Таким чином поблизу Сатурна обертається великий космічний "вареник" довжиною 28 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в пустелі Юта приземлилась капсула NASA зі зразками з астероїда, який може знищити Землю.

Також "Коментарі" писали про відомого астрофізика, який розповів, що знайшов в Тихому океані перші об'єкти, які прибули на нашу планету з-за меж Сонячної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини