Головна Новини HI-tech космос На відстані 7 мільярдів світлових років: вчені показали далекі галактики, які зафільмував Hubble (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На відстані 7 мільярдів світлових років: вчені показали далекі галактики, які зафільмував Hubble (ФОТО)

Дзеркальні зображення названі «Об'єктом Гамільтона»

8 жовтня 2021, 15:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зафіксували далекі світи. Знімок був опублікований на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

На відстані 7 мільярдів світлових років: вчені показали далекі галактики, які зафільмував Hubble (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

За допомогою обладнання телескопа Hubble вдалося сфотографувати скупчення галактик на відстані близько семи мільярдів світлових років. На фотографії можна побачити три збільшених зображення далекої системи.

Вчені розповіли, що величезна гравітація скупчення галактик спотворює світло від далекої галактики позаду нього, що створює численні зображення.

Два збільшених зображення, показані в правому нижньому кутку, є точними копіями один одного. Два яскравих овали — це ядра галактики. Рідкісне явище відбувається через те, що фонова галактика коливається в тканини космосу.

Ці "брижі" — область найбільшого збільшення, викликана гравітацією щільних кількостей темної матерії, невидимого клею, що становить більшу частину маси Всесвіту. Коли світло від далекої галактики проходить через скупчення по цій брижі, створюються два дзеркальних зображення, а також третє зображення, яке можна побачити збоку.

Дзеркальні зображення названі "Об'єктом Гамільтона".

На відстані 7 мільярдів світлових років: вчені показали далекі галактики, які зафільмував Hubble (ФОТО) - фото 2

Фото: Joseph DePasquale (STScI); instagram.com/p/CUu7EpAMwOS/

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що в NASA показали перець, який виріс в космосі. Працівники Міжнародної космічної станції проводили експеримент і вирощували саджанці перцю чилі в установці для рослин й. Дослідження з перцем має також і практичне значення.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що NASA показало планету схожу на Юпітер, яка самотньо блукає в космосі. Астрономи вважають, що у Всесвіті таких об'єктів більше, ніж ми думаємо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини