Головна Новини HI-tech космос На супутнику Сатурна виявлено одну з головних ознак життя: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

На супутнику Сатурна виявлено одну з головних ознак життя: що відомо

На одному з супутників Сатурна виявили ознаки життя

8 липня 2021, 16:22
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний апарат Кассіні-Гюйгенс під час дослідження одного з супутників Сатурна виявив ознаки життя. Про це повідомляє видання Nature Astronomy.

На супутнику Сатурна виявлено одну з головних ознак життя: що відомо

Вчені виявили ознаки життя на Енцеладі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, вчені за допомогою зонда змогли знайти на Енцеладі солоні шлейфи, багаті метаном, що вивергаються з його поверхні. Саме цю речовину заведено вважати однією з головних ознак існування життя в космосі, оскільки вона є побічним продуктом життєдіяльності мікроорганізмів. Вони виділяють її в досить великій кількості. Але, як зазначають фахівці, причина появи метану може бути й іншою.

Як відомо, шостий за розміром супутник Сатурна покритий океаном. Він вкритий шаром льоду, і теоретично в ділянках, близьких до його дна, можуть проживати мікроорганізми, здатні виділяти велику кількість цього газу. На жаль, зараз рівень розвитку науки не дозволяє дослідникам визначити це достовірно.

Вчені вирішили розрахувати з точки зору математики, чи можуть організми, подібні до тих, що живуть на нашій планеті, створювати таку кількість газу, щоб його можна було розгледіти з космосу. В результаті досліджень фахівці дійшли висновку, що однієї життєдіяльності мікробів для цього буде не досить.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені виявили кілька загадкових планет, які мандрують у космосі. Ці небесні тіла не обертаються навколо зірок. Фахівці розповіли, що вага цих загадкових планет приблизно рівна масі нашої Землі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що американське відомство NASA виявило планету, яка схожа із Землею. Вона обертається навколо червоного карлика і знаходиться на відстані 90 світлових років від нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини