Головна Новини HI-tech космос Музика космосу: NASA дало голос масивній космічній бульбашці (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Музика космосу: NASA дало голос масивній космічній бульбашці (ВІДЕО)

NGC 7635 утворилася в результаті смерті світила в 45 разів масивніша за наше Сонце

25 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Музика космосу: NASA дало голос масивній космічній бульбашці (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Американські фахівці, використовуючи метод соніфікації, перетворили зображення дивовижного космічного об'єкта на звук. Відео було опубліковано на офіційній сторінці космічної обсерваторії Hubble у соціальній мережі Instagram.

Потужний телескоп NASA Hubble за допомогою свого обладнання відобразив Туманність Бульбашка (або NGC 7635). Туманність викинула в космос надгаряча масивна зірка.

При скануванні зверху донизу колір відповідає тональності звукової обробки туманності. Яскраво-синій колір "Бульбашки" можна почути за вищими тонами. Нижні частоти червоної та помаранчевої областей найбільш чітко чути на початку зліва та у верхній частині туманності. Яскравість регулює гучність.

Для довідки: "Бульбашка" утворилася в результаті смерті світила в 45 разів масивніше нашого Сонця.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що космічний апарат зробив фото шостої планети Сонячної системи з орбіти нашого супутника. Знімок було зроблено за допомогою вузькокутних камер на борту апарату. Зазвичай вони фотографують лише Місяць, оскільки були розроблені для знімання близьких об'єктів. На отриманих фотографіях можна побачити обручки Сатурна, які практично повністю складаються з водяного льоду.

Також портал "Коментарі" писав про те, що робот-дослідник NASA Perseverance здобув новий зразок гірської породи на Марсі. Ровер запечатав керн у трубці титану і склав до інших зразків. У майбутньому всі вони вирушать на Землю, де їх вивчать фахівці. Марсохід продовжує пошук ознак життя на червоній планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини