Головна Новини HI-tech космос МКС хочуть затопити в океані: у NASA розповіли, коли це може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

МКС хочуть затопити в океані: у NASA розповіли, коли це може статися

Термін експлуатації МКС можуть продовжити до 2030 року

1 лютого 2022, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли Міжнародна космічна станція може бути виведена з експлуатації. Про це пише видання "Корреспондент".

МКС хочуть затопити в океані: у NASA розповіли, коли це може статися

МКС. Фото з відкритих джерел

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) запланувало зведення МКС з орбіти нашої планети.

Як зазначається у матеріалі, місія на МКС щороку проводить аналіз своєї програми, а також бюджетних потреб. Згідно з останнім бюджетним кошторисом можливе продовження експлуатації МКС до 2030 року. Зведення станції з орбіти має відбутися у січні 2031 року.

Зазначається, що Міжнародна космічна станція буде зведена з низької навколоземної орбіти шляхом низки маневрів з ретроградної корекції орбіти. Після цього відбудеться включення двигунів на пристикованих до неї кораблях і станцію затоплять у південній частині моря, біля якої називають Цвинтарем космічних кораблів.

Для довідки: термін експлуатації МКС спливає у 2024 році.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що Apple додала низку нових емодзі і серед них – вагітного чоловіка. Користувачі зможуть отримати доступ до оновлення вже навесні.

Сайт "Коментарі" писав про те, що опублікували світовий рейтинг забрудненості повітря. Стало відомо, на якому місці розташувалася столиця України.

Читайте також про те, що космічний телескоп американського відомства NASA відобразив незвичайну галактику. Вчені назвали цей об'єкт космічним диваком. Зазначається, що система має неправильну форму і відбувається формування нових зірок. Докладніше про це читайте в нашій статті. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини