Головна Новини HI-tech космос Майбутнє вже настало: перший приватний корабель готується вирушити до Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Майбутнє вже настало: перший приватний корабель готується вирушити до Місяця

Старт заплановано на 2:18 ранку понеділка за місцевим часом

6 січня 2024, 10:54
Поділіться публікацією:

Компанія United Launch Alliance (ULA) 5 січня доставила свою ракету Vulcan Centaur на стартовий космічний комплекс-41 на базі космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Space.com.

Майбутнє вже настало: перший приватний корабель готується вирушити до Місяця

Ракета Vulcan Centaur. Фото: ULA

Зазначається, що старт ракети запланований на 8 січня і виведе в космос перший приватний модуль на Місяць.

Зліт запланований на 2:18 ранку понеділка за місцевим часом (09:18 за Києвом). Ракета Vulcan Centaur заввишки 62 метри замінить ракети ULA Atlas V та Delta IV, які останні кілька десятиліть відправляли в небо багато корисних вантажів.

Вантаж цієї місії – Peregrine, роботизований посадковий модуль, збудований пітсбурзькою компанією Astrobotic. Його посадка планується на лютий, успіх місії буде історичним – жодне приватне судно ніколи не робило посадку на Місяць.

Peregrine полетить за програмою NASA Commercial Lunar Payload Services, яка має на меті прокласти шлях для місій астронавтів Artemis. Приватний модуль несе різні наукові вантажі, надані NASA і німецьким космічним агентством DLR.

Читайте також на порталі "Коментарі" — щось пішло не так: російська космічна станція "Місяць-25" розбилася об поверхню Місяця.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Індія провела успішний запуск безпілотного космічного апарату Chandrayaan-3 у бік Місяця. Кадри пуску із Космічного центру імені Сатіша Дхавана у штаті Андхра-Прадеш поширила Індійська організація космічних досліджень (ISRO). Chandrayaan-3, що в перекладі з санскриту означає "місячний автомобіль", призначений для дослідження маловивченого південного боку Місяця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини