Головна Новини HI-tech космос Малюнок 8-річної українки нанесуть на космічну ракету Arian-5: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Малюнок 8-річної українки нанесуть на космічну ракету Arian-5: як він виглядає (ФОТО)

Українка перемогла у конкурсі від ESA

24 листопада 2021, 15:00 comments1068
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

8-річна мешканка Житомира перемогла у конкурсі під назвою "Juice up your rocket! Art competition", який організовано Європейське космічне агентство (ESA). Про це повідомляє видання "Суспільне".

Малюнок 8-річної українки нанесуть на космічну ракету Arian-5: як він виглядає (ФОТО)

Ярина Закалюжна (Фото: Суспільне)

Як пише ЗМІ, Ярина Закалюжна перемогла у конкурсі, в якому брали участь понад дві з половиною тисячі дітей з усього світу.

Тепер малюнок українки буде нанесено на космічну ракету "Arian-5", запуск якої відбудеться 2022 року. Вона доставить в космос апарат JUpiter ICy moons Explorer, що через 8 років добереться до Юпітера і вивчатиме гіганта, а також його три природні супутники.

Талановита дівчинка зобразила на малюнку нашу планету, яка передає Юпітеру космічний апарат. Ще малюнку зображені супутники газового гіганта. Їхня художниця наділила емоціями.

Крім нанесення малюнка на Arian-5,  дівчинка отримає можливість побачити запуск цієї ракети в космос.

Малюнок 8-річної українки нанесуть на космічну ракету Arian-5: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: "Суспільне".

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що марсохід NASA Curiosity надіслав нове чарівне фото з червоної планети. За допомогою своїх навігаційних камер велосипед, зобразив красу природного ландшафту Марса. Отримані зображення фахівці об'єднали в одне та додали до нього кольору. Новий знімок було зроблено через десять років після запуску Curiosity.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені NASA зняли та озвучили "космічного краба". Він знаходиться далеко від землі і є залишком наднової, що вибухнула тисячу років тому. Потужний телескоп американського відомства зміг зробити фото пульсуючого центру туманності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини