Головна Новини HI-tech космос Космонавти застрягли в космосі. В російський корабель «Союз» влучив метеорит
commentss НОВИНИ Всі новини

Космонавти застрягли в космосі. В російський корабель «Союз» влучив метеорит

Екіпаж Міжнародній космічній станції змушений продовжити своє перебування у космосі, адже російський корабель «Союз» не може їх повернути додому.

11 січня 2023, 14:26 comments6446
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російське космічне агентство оприлюднило заяву, що космічний корабель "Союз МС-22" змушений повернутись на Землю без екіпажу, що перебуває на Міжнародній космічній станції (МКС). Це підтвердило, що в російський космічний корабель влучив метеорит. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на AFP News Agency.

Космонавти застрягли в космосі. В російський корабель «Союз» влучив метеорит

Російський космічний корабель "Союз". Фото з відкритих джерел

В російській космічній установі заявили, що через удар метеорита був пошкоджений зовнішній радіатор космічного корабля. Роскосмос говорить про отвір діаметром менш як 1 мм. NASA також відреагували на таке рішення та повідомили, що вперше витік було виявлено 14 грудня 2022 року.

"Союз МС-22" мав повернути на Землю двох росіян та одного американця. Через негаразди з російським космічним кораблем Сергій Прокопєв, Дмитро Петелін та Франсіско Рубіо продовжили своє перебування на МКС. Космонавти прилетіли на Міжнародну космічну станцію 21 вересня 2022 року. Тепер космонавти змушені чекати наступного запуску космічного корабля, який їх забере з МКС.

Під постом від AFP News Agency на Twitter з'явились саркастичні коментарі.

"Ймовірно, метеорит українського виробництва", — пише Martin Kozmina.

Тріщина у кораблі "Союз МС-22" є не лише проблемою російської космічної агенції, яка планує вихід з програми МКС, але й для NASA. У США шукають альтернативи російським кораблям, якими можуть стати Crew Dragon SpaceX.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Землі наближається зелена комета, яку можна буде спостерігати у нічному небі навіть з території України. Відома дата найкращого моменту для спостережень.

Також "Коментарі" писали про те, що американські космонавти стріляли з міномета на Місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини