Головна Новини HI-tech космос Космічний корабель LRO помітив загадковий об'єкт біля Місяця: у NASA пояснили, що це
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний корабель LRO помітив загадковий об'єкт біля Місяця: у NASA пояснили, що це

Зонд NASA LRO упіймав на фото інший космічний корабель, коли пролітав по орбіті Місяця.

16 квітня 2024, 17:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Безпілотний зонд NASA LRO під час свого стандартного прольоту навколо Місяця помітив загадковий об’єкт. Згодом у NASA пояснили, що на фото потрапив інший космічний корабель з Південної Кореї Danuri.

Космічний корабель LRO помітив загадковий об'єкт біля Місяця: у NASA пояснили, що це

Зонд LRO сфотографував Danuri на орбіті Місяця. Фото: NASA

Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) обертається навколо Місяця вже 15 років та регулярно відправляє космічній агенції США велику кількість даних про супутник Землі. 5 квітня під час звичайного польоту на фото було помічено непізнаний об’єкт, який рухався по коротшій орбіті Місяця. Цим об’єктом виявився південнокорейський дослідницький зонд Danuri, який відправили на Місяць наприкінці 2022 року. 

Обидва космічні кораблі рухались один на зустріч одному, проте на різних висотах. Завдяки цьому LRO зміг сфотографувати Danuri. Однак, через те, що швидкість між двома кораблями становить понад 11,5 тис. км на годину зонд з Південної Кореї виявився розмазаним та у 10 разів видовженим ніж насправді.

Цікаво, що обидва космічні кораблі не вперше перетинаються. 7 квітні 2023 року вже зонд Danuri зміг сфотографувати LRO.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туреччина приєдналась до спільного проєкту Росії та Китаю з будівництва космічної місячної станції. В планах КНР та РФ проєкт має стартувати після 2030 року та перетворитись на тимчасове місце перебування космонавтів на Місяці.

Також "Коментарі" писали про те, що на Землю приземлилась капсула з незвичним вантажем. Виявилось, що приватна компанія розробляла ліки в невагомості, а тепер доставила їх на Землю. Це може стати першим кроком до нової ери у виробництва медичних препаратів в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини