Головна Новини HI-tech космос Туреччина приєдналась до спільного проєкту Росії та Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина приєдналась до спільного проєкту Росії та Китаю

Росія та Китай планують побудувати спільну космічну станцію на Місяці. До свого проєкту вони намагаються залучити інші країни.

8 квітня 2024, 15:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Туреччина подала заявку на участь у спільному проєкті Росії та Китаю щодо створення нової міжнародної місячної станції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Туреччина приєдналась до спільного проєкту Росії та Китаю

Туреччина хоче з Росією будувати космічну станцію на Місяці. Фото з відкритих джерел

Директор Інституту космічних досліджень РАН Анатолій Петрукович під час конференції для пропагандистських російських ЗМІ розповів, що Туреччина може стати новою учасницею російсько-китайського проєкту.

"У рамках міжнародної місячної станції планується участь і інших країн, це не тільки російсько-китайська або китайсько-російська станція. Є заявки на участь у станції від Туреччини", — сказав Петрукович.

Російський науковець заявив, що очікує на нові заявки від інших країн на участь у створені міжнародної місячної станції. Анатолій Петрукович вказує загалом на азійський регіон та заявив, що там вже сьогодні існують проєкти, які зацікавлені у космічних дослідженнях.

Міжнародна наукова місячна станція (МНМС) – це спільний проєкт Росії та Китаю щодо створення станції на Місяці. Орієнтована дата початку будівництва запланована на 2031-2035 роки. Під час тривалої відсутності космонавтів, автономність місячної станції мають забезпечити роботи. Росіяни заявляють, що крім Росії та Китаю участь у проєкті також беруть Пакистан, Білорусь, Азербайджан, ПАР, ОАЕ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Індія долучилась до клубу країн з США, Росії та Китаю. Індійські інженери змогли посадити на поверхні Місяця свій космічний апарат, що зробило Індію четвертою країною, яка це зробила.

Також "Коментарі" писали про капсулу з незвичним вантажем, яка приземлилась на Землю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини