Головна Новини HI-tech космос Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО)

Нові зображення є результатом роботи "цивільних вчених"

7 вересня 2021, 18:14
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Автоматична міжпланетна станція Juno американського відомства NASA зробила нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи. Про це повідомляє видання Forbes.

Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО)

Юпітер. Фото: Forbes.

Як стало відомо, нещодавно космічний апарат Juno почав другу частину своєї місії після п'ятирічного дослідження газового гіганта. Нові знімки були зроблені під час 36-го близького прольоту станції. На них можна побачити урагани, шторми і вершини хмар на Юпітері.

Повідомляється, що нові зображення є результатом роботи "цивільних вчених". Після кожного такого подорожі, вони завантажують необроблені дані з камери, яка встановлена на борту Juno, через спеціальний сайт NASA. Потім для створення зачаровують зображень вони обробляють фотографії.

Під час даного польоту у міжпланетної станції було всього 25 хвилин для того, щоб зробити кілька знімків супутника Юпітера — Ганімеда.

Однак це не єдиний з так званих "галілеєвих супутників" планети-гіганта, які відвідає Juno. Наприклад, завдяки новій орбітальної траєкторії, вже 29 вересня апарат буде перебувати за 320 кілометрів від Європи (шостий за віддаленості від планети супутник Юпітера).

Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 2
Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 3
Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 4
Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 5
Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 6
Космічний апарат NASA надіслав на Землю нові фотографії найбільшої планети Сонячної системи (ФОТО) - фото 7
Фото: NASA.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA вирішила продовжити місію свого вертолітного дрона Ingenuity на Марсі. До теперішнього часу робот вже зробив тринадцять польотів. Їх загальна тривалість склала близько 25 хвилин. Вчені відзначили, що на цей момент Ingenuity добре справляється зі своїми завданнями і тому його термін експлуатації буде продовжений на невизначений час. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що компанія українського бізнесмена готується до нового запуску космічної ракети власного виробництва. Нова "Альфа" повинна буде здійснити свій політ вже найближчим часом. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини