Головна Новини HI-tech космос Компанія українського бізнесмена незабаром запустить свою другу космічну ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія українського бізнесмена незабаром запустить свою другу космічну ракету

У компанії розповіли про те, що трапилося під час першого польоту

7 вересня 2021, 17:29
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Компанія Firefly Aerospace збирається запустити свою другу космічну ракету. Про це повідомляє видання Економічна правда.

Компанія українського бізнесмена незабаром запустить свою другу космічну ракету

Firefly Aerospace запустить другу ракету Alpha. Фото: Firefly Aerospace.

Як стало відомо, компанія засновником якої являється український бізнесмен Макс Поляков, вже найближчим часом планує запустити другу ракету Alpha.

Повідомляється, що кілька днів тому компанія провела перше льотне випробування "Альфи". Політ тривав кілька хвилин і все системи працювали справно, проте один з чотирьох двигунів першого ступеня космічної ракети через збій в паливній системі тимчасово припинив роботу.

Для запобігання аварійної ситуації фахівці прийняли рішення перервати пуск, фактично підірвавши ракету. У Firefly Aerospace розповіли, що при першому запуску отримали дані, які допоможуть успішно виконати наступний політ.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічна ракета американо-української компанії вибухнула незабаром після запуску. Запуск був здійснений з бази Ванденберг, що в штаті Каліфорнія (США). Після більш ніж двох хвилин польоту ракета вибухнула. У Мережі з'явилося відео, на якому зображений пуск. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що німецька компанія Rocket Factory Augsburg провела випробування першого ступеня космічної ракети власного виробництва. В ході тестів ракета була заправлена рідким азотом і піддана тиску. Таким чином виробники хотіли з'ясувати максимальне навантаження, яку здатна витримати конструкція. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини