Головна Новини HI-tech технології Космічна ракета американо-української компанії вибухнула незабаром після запуску (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна ракета американо-української компанії вибухнула незабаром після запуску (ВІДЕО)

Після більш ніж двох хвилин польоту на ракеті трапилася аномалія

3 вересня 2021, 13:32
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американо-українська приватна компанія Firefly Aerospace зробила запуск космічної ракети. Про це повідомляє видання "Українська правда".

Космічна ракета американо-української компанії вибухнула незабаром після запуску (ВІДЕО)

Firefly Aerospace. Фото: ITC.ua

Повідомляється, що запуск ракети Alpha відбувся о 4:59 ранку за київським часом зі стартового майданчика на базі Ванденберг Космічних сил Сполучених Штатів Америки у Каліфорнії.

Спочатку планувалося, що космічна ракета буде запущена о 4:00, проте плани були порушені: Alpha перервала зворотний відлік.

Як стало відомо, після більш ніж двох хвилин польоту на ракеті трапилася аномалія, через яку вона вибухнула. У компанії заявили, що мають намір провести розслідування для того, щоб з'ясувати причини аварії.

Для довідки: аерокосмічна компанія Firefly Aerospace, яку у 2017 році придбав український бізнесмен Максим Поляков, займається розробкою легких ракет-носіїв для запуску вантажів у космос.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що німецька космічна ракета вибухнула під час випробувань. Вибух стався під час кріогенних випробувань під тиском прототипу першого ступеня ракети. Її заправили рідким азотом і піддали тиску для того, щоб з'ясувати максимальне навантаження, з яким може впоратися конструкція. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що американське відомство NASA займається тестуванням повітряного таксі в штаті Каліфорнія. Випробування почалися вкінці минулого місяця і триватимуть до 10 вересня цього року. У відомстві розповіли, що їх метою є збір даних про характеристики транспортних засобів і акустичні дані для використання при моделюванні майбутніх концепцій повітряного простору. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

3 вересня 2021, 13:05

Любишь СЕKС?! Здeсь ты cможешь осyществить свои сeкcyальные жeлания, pасширить свои гоpизонты и попpобовать что-то новeнькое. 100% AHOHИMHOCTЬ. Это должен попpобовать каждый мyжчина ----- http://bit.do/vsisky


Новини