Головна Новини HI-tech космос Космічне сміття врізалося в МКС: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічне сміття врізалося в МКС: що відомо

Вчені виявили пошкодження обладнання на МКС

1 червня 2021, 19:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічне сміття пошкодило Міжнародну космічну станцію (МКС). Про це заявило Космічне агентство Канади.

Космічне сміття врізалося в МКС: що відомо

В МКС врізалося космічне сміття. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, космічне сміття, що дрейфує на орбіті нашої планети, зробило пробоїну у роботизованій руці Canadarm2, яка встановлена на МКС.

Вчені зробили знімки ушкоджень і вивчили їх. З'ясувалося, що роботі роботизованої руки нічого не заважає. Була пошкоджена лише частина теплової ковдри і стріли.

Коли саме обладнання станції отримало пошкодження, невідомо. Його помітили тільки під час планової перевірки, яка проводилася всередині минулого місяця.

Як зазначили у відомстві, попри те, що за космічним сміттям на орбіті Землі здійснюється постійний нагляд, щоб запобігти зіткненням із супутниками або МКС, із дуже маленькими об'єктами вони все ж відбуваються.

Відомо, що проблема космічного сміття на навколоземній орбіті продовжує зростати. Наприклад, минулого року Міжнародній космічній станції довелося кілька разів маневрувати для уникнення зіткнення зі сміттям.

Для довідки: Всього на орбіті землі налічують понад сто мільйонів одиниць космічного сміття. Деякі з них розміром у 10 сантиметрів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що під час шостого польоту безпілотного вертольота NASA Ingenuity стався збій. Вчені змогли з'ясувати, у чому причина.

Також видання інформувало, що NASA опублікувало нові фотографії з Марса. Знімки зробив марсохід відомства. На них відобразили марсіанське небо. Вчені зазначили, що завдяки новим даним вони змогли зробити чергове наукове відкриття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини