Головна Новини HI-tech космос Космічна фотосесія: марсохід NASA зробив нове селфі на Червоній планеті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна фотосесія: марсохід NASA зробив нове селфі на Червоній планеті (ФОТО)

Селфі марсохода складається з 81 зображення

4 лютого 2022, 14:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шестиколісний робот-дослідник американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору надіслав на Землю нове фото. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Instagram.

Космічна фотосесія: марсохід NASA зробив нове селфі на Червоній планеті (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Марс, як і Земля, має чотири чітко виражені сезони, хоча вони різняться за тривалістю через еліптичну орбіту навколо Сонця. У Північній півкулі весна — найтриваліший сезон на Марсі, що триває 194 соли (або марсіанські дні), осінь — 142 соли, зима — 154 соли і літо — 178 солів.

На цій фотографії марсохід NASA Curiosity робить селфі за допомогою ручного об'єктива MAHLI на кінці роботизованої руки. Фотографія складається з 81 зображення, пошитих разом. Вони були зроблені в кінці 2021 — 3303-й сол місії — коли Curiosity прямував до Марії Гордон Нотч. Цей U-подібний отвір за марсоходом ліворуч був названий на честь шотландського вченого, який був експертом у галузі геології.

Космічна фотосесія: марсохід NASA зробив нове селфі на Червоній планеті (ФОТО) - фото 2

Фото: Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені NASA зробили добірку з кількох фотографій, які вони отримали завдяки різноманітним телескопам. Як розповіли фахівці, використання різних обсерваторій дозволяє їм краще вивчати різноманітні космічні об'єкти.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що космічна обсерваторія зафіксувала відразу кілька галактик на одній фотографії. Ці системи взаємодіють одна з одною та своїм виглядом можуть нагадувати зореліт із відомого телесеріалу. Ці об'єкти знаходяться в сотнях мільйонів світлових років від нашої планети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини